Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Έλεγχοι στα πανεπιστήμια

Τέρμα σε φαινόμενα οικογενειοκρατίας στα Πανεπιστήμια, επιχειρεί να θέσει το υπουργείο Παιδείας. Στα πλαίσια αυτά ήδη έχουν ακυρωθεί 15 διορισμοί προσώπων, τα οποία είναι συγγενείς καθηγητών, ενώ εξετάζονται άλλες 100 περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίβλεψη πατέρα στο διδακτορικό του γιού του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές παρεμφερείς περιπτώσεις, προέκυψαν λόγω της αδυναμίας να προβλεφτούν και να υπάρξει μέχρι σήμερα, επαρκές νομικό πλαίσιο. Η συνέχεια στο προαναφερόμενο παράδειγμα, ήταν η εκλογή του αποφοιτήσαντος σε θέση καθηγητής στο τμήμα κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που κατέχει διαπρεπή θέση ανάμεσα στις 100 καταγγελίες που ερευνά το Υπουργείο Παιδείας.
Οι δυνατότητες του Υπουργείου Παιδείας, είναι η πραγματοποίηση ελέγχων νομιμότητας ως προς τη διαδικασία, ενώ ελάχιστα πανεπιστήμια έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του υπουργείου να δώσουν στοιχεία.
Ο υφυπουργός Παιδείας ετοιμάζει και δεύτερο έγγραφο προκειμένου να πείσει τα πανεπιστήμια να του δώσουν τα στοιχεία, ώστε το τοπίο να φωτίσει.

Πηγή: ΝΕΤ