Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Καρχιμάκης: "Το θέμα Καλούδη θα λυθεί πολύ σύντομα"


alt
Την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει τουλάχιστον σε 8 περιφέρειες της χώρας εξέφρασε χθες  το μεσημέρι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά τη διάρκεια γεύματος με δημοσιογράφους, προαναγγέλλοντας την επίσκεψη Παπανδρέου την Κυριακή στην Κέρκυρα.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την υποψηφιότητα Καλούδη στην περιφέρεια Ιόνιων Νήσων , δήλωσε ότι θα λυθεί πολύ σύντομα, ανακοινώνοντας  την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρεόυ την Κυριακή στην Κέρκυρα.

"Έρχεται ο Παπανδρέου την Κυριακή"

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν προσδιόρισε ποιες θα είναι οι περιφέρειες τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θεωρεί “σίγουρες”, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου.
Στόχος είναι, όπως είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί προεκλογικά τις μισές ή και περισσότερες περιφέρειες.
Αισιοδοξία εξέφρασε επίσης σχετικά με την έκβαση της εκλογικής μάχης τόσο για το δήμο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, με το Γιάννη Μπουτάρη να φαίνεται ότι έχει περισσότερες πιθανότητες.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης υπεύθυνος εκλογών στα Επτάνησα

Παράλληλα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη μεγάλη κινητοποίηση υπουργών, στην οποία προχωρά το ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη συσπείρωση των οπαδών του κόμματος ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει τη Δυτική Μακεδονία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης τη Θεσσαλία, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης την Κεντρική Μακεδονία, ο διοικητής του ΙΚΑ και γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος την Πελοπόννησο, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης το Ιόνιο, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος την Ήπειρο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, ο κυβερνητικός εκπροσωπος Γιώργος Πεταλωτής την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ο ίδιος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την Κρήτη.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στις 11 από τις 13 Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Πηγές: ΑΠΕ, aftodioikisi.gr,corfupress.com