Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Νέες διαδηλώσεις αποφάσισαν τα συνδικάτα στη Γαλλία



Τα γαλλικά συνδικάτα προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις καθώς η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει την Παρασκευή το νόμο για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρότι η εθνοσυνέλευση έχει ήδη υπερψηφίσει τον επίμαχο νόμο, τα έξι μεγαλύτερα συνδικάτα αποφάσισαν αργά το βράδυ της Πέμπτης να οργανώσουν νέες διαδηλώσεις στις 28 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου.


"Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις δεδομένου ότι δεν μας ακούει και συνεχίζει τις προκλήσεις", ανέφεραν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά από μία ημέρα διαβουλεύσεων στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά εμμένει στην ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και ο νόμος αναμένεται ότι θα εγκριθεί από τη γερουσία σήμερα το βράδυ.

Πέρα από τα προβλήματα στον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο Γάλλος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει επίσης τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διϋλιστήρια και τα μπλόκα στις αποθήκες καυσίμων, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα.

Τα ξημερώματα επενέβη η αστυνομία και ήρε τον αποκλεισμό ενός διϋλιστηρίου της Total έξω από το Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστές.

Οι συνδικαλιστές έχουν επίσης την υποστήριξη των νέων, που διαδήλωσαν την Πέμπτη κατά χιλιάδες στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις. Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, εκτός από σποραδικά επεισόδια που έγιναν στη Λιόν και τη Ναντέρ.

ΣΚΑΙ