Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πιθανοί στόχοι


   Ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ή ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, περιλαμβάνονται μεταξύ των πολυσύχναστων σημείων στην Ευρώπη στον κατάλογο των πιθανών στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων, που περιήλθε στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μεταδίδει το Fox News, επικαλούμενο υπεύθυνες πηγές.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κατάλογος διοχετεύθηκε από έναν «γερμανο-πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ανακρίνεται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν».

    Το Fox News προσθέτει πως η αυτή η πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί από ανώτερα στελέχη δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

    Στον κατάλογο αυτό, σύμφωνα με το δίκτυο, περιλαμβάνονται το πολυτελές ξενοδοχείο Άντλον, κοντά στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ο πύργος της τηλεόρασης στην Αλεξάντερπλατζ, επίσης στη γερμανική πρωτεύουσα, καθώς και ο καθεδρικός ναός της Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι.

    «Αξιωματούχος τόνισε επίσης πως έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από τη βρετανική βασιλική οικογένεια», τονίζει το Fox News.

    Χθες, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προς τους ομοεθνείς τους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα στους δημόσιους χώρους, εξαιτίας «πιθανού κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων», τονίζεται στο ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ της χώρας.

    «Οι υπάρχουσες πληροφορίες μας οδηγούν να πιστεύουμε πως η Αλ Κάιντα και προσφιλείς της οργανώσεις συνεχίζουν να προετοιμάζουν τρομοκρατικά πλήγματα», τονίζεται στο ανακοινωθέν.

    * Από την πλευρά του, το γαλλικό ΥΠΕΞ τονίζει πως η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία είναι σύμφωνη προς εκείνες που έχει εκδώσει και η Γαλλία για τους πολίτες της.

    «Ενημερωθήκαμε για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για τους αμερικανούς υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, και είναι στην ίδια γραμμή με τις γενικές κατευθύνσεις που συμβουλεύσαμε και εμείς στον γαλλικό πληθυσμό», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μπερνάρ Βαλερό.

    «Η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία παραμένει υψηλή, το επίπεδο συναγερμού έχει παραμείνει αμετάβλητο, στο κόκκινο», τόνισε.

ΑΠΕ