Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σοβαρές αναταράξεις για το ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια Νησιά


http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS7iEYV1gkGjr0VN1rhhRtVVrqUlIAmcDHQ7iO3cx-6--na2Bs&t=1&usg=__aRGdT72E4VSMWRfsI2F2pG4iqTA=

Ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Φόρτες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πάρα πολύ κοντά στο να ανακοινώσει την ανεξάρτητη κάθοδό του για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
 
Κάτι που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες φάνταζε σχεδόν αδύνατο από τη στιγμή που η Ν.Δ. είχε ανακοινώσει τη στήριξή της στον Σπ. Σπύρου και το ΠΑΣΟΚ ετοιμαζόταν να ανακοινώσει κορυφαίο όνομα από την Κέρκυρα.
Όμως, η άρνηση της Αντζ. Γκερέκου να είναι υποψήφια και η σχεδόν βέβαιη επιλογή του συμπατριώτη μας καθηγητή Ηλ. Μπεριάτου, ανοίγει διάπλατα το δρόμο στον τέως δήμαρχο Αργοστολίου να κατέλθει και με σοβαρές μάλιστα πιθανότητες να βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
 
Οι λόγοι που συντείνουν σε αυτή την διαπίστωση είναι οι εξής:
 
Η υποψηφιότητα του κ. Μπεριάτου είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει ανταπόκριση μεταξύ των φίλων και οπαδών του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, κυρίως διότι δεν κατάγεται από εκεί, ενώ ταυτόχρονα η υποψηφιότητα αυτή δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα και στο ΠΑΣΟΚ της Κεφαλονιάς καθώς είναι γνωστή η εδώ και χρόνια σφοδρή σύγκρουση του κ. Μπεριάτου, τόσο με την “ομάδα” Καλαφάτη, όσο και με την “ομάδα” της Νομαρχίας. Έτσι, η υποψηφιότητα Φόρτε, που ως γνωστόν προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, καθώς είναι γνωστό ότι ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου έχει μεγάλες προσβάσεις στο νησί των Φαιάκων, ενώ κάλλιστα μπορεί να συγκεντρώσει πάνω του τις ψήφους των “πράσινων” οπαδών του Νομού μας που δεν επιθυμούν την υποψηφιότητα του κ. Μπεριάτου.
 
Όμως, η υποψηφιότητα Φόρτε εμφανίζει σημαντικό βαθμό διεισδυτικότητας και στο χώρο της Ν.Δ. καθώς αφενός μεν υπάρχει η αδύναμη υποψηφιότητα του κ. Σπύρου, αφετέρου υπάρχει η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Δεσύλλα, ο οποίος στην πρόσφατη κάθοδό του στην Κεφαλονιά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Φόρτε και μάλιστα χωρίς να θέτει θέμα να είναι αυτός ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Επιπροσθέτως υπάρχει ένα ισχυρό στέλεχος της Ν.Δ. στη Ζάκυνθο, ο νομάρχης Δ. Γάσπαρος, ο οποίος έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητα Φόρτε, ενώ πρέπει να προσθέσουμε εδώ και τον νομάρχη Κέρκυρας κ. Πουλημένο που και αυτός έχει εκφράσει επίσης τη στήριξή του σε μια πιθανή υποψηφιότητα Φόρτε.
 
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω είμαστε πολύ κοντά σε μια υποψηφιότητα Φόρτε για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία αναμένεται να ανατρέψει αρκετά από τα μέχρι σήμερα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό, θα επηρεάσει σαφώς και τις δημοτικές εκλογές και σύμφωνα με αρκετούς πολιτικούς παρατηρητές συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί στο δεύτερο γύρο όπου από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά.

www.anexarttitos.gr/