Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Γκρουέφσκι: Μαξιμαλιστικά τα αιτήματα της Ελλάδας για την ονομασία

«Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να επιλυθεί το πρόβλημα με το όνομα, όμως συνεχίζω να θεωρώ ότι τα αιτήματα της Ελλάδας είναι μαξιμαλιστικά», δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.


Ο Ν. Γκρούεφσκι, ο οποίος θα μετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματισθεί συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, στην Νέα Υόρκη και, ως εκ τούτου, όπως είπε, δεν είναι σε θέση, στην παρούσα φάση, να πει αν θα υπάρξει συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο περιθώριο της Συνέλευσης.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο φέτος θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη, τόσο ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, όσο και ο ίδιος -μέχρι τώρα η πρακτική ήταν να συμμετέχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ο εκάστοτε πρόεδρος της ΠΓΔΜ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών- ο Ν. Γκρούεφσκι απάντησε ότι κάτι τέτοιο προτάθηκε από τον ίδιο τον κ. Ιβάνοφ, με το επιχείρημα ότι είναι καλό να υπάρχει εναλλαγή στο ποιος θα εκπροσωπεί τη χώρα στις εργασίες της Συνέλευσης, κάτι που, όπως πρόσθεσε, το πράττουν αρκετές χώρες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ