Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τα «σπασμένα»


Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τα «σπασμένα»
«Λουκέτα» και απολύσεις προανήγγειλε για το 2011 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών.


Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι «η επόμενη χρονιά θα καταφέρει το χαριστικό χτύπημα στο πρότυπο μιας οικονομίας που τρεφόταν με δανεικά και κρατικές επιχορηγήσεις και επιδιδόταν στην υπερκατανάλωση», επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο τίμημα θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ταχεία περιστολή της κρατικής πατρωνίας στην οικονομία», περικοπή του μεγέθους του κράτους και ουσιαστική μείωση της κρατικής σπατάλης.

«Όσο συντηρείται ο δεινόσαυρος του κυριαρχικού και παρεμβατικού κράτους, τόσο οι δυνατότητες ανάπτυξης θα είναι μηδενικές», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα επικρατεί ένας «επιχειρηματικός Μεσαίωνας».

«Ο επιχειρηματικός κόσμος υφίσται την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας, τα βάρη της υπερφορολόγησης, τον λαβύρινθο της πολυνομίας, τον ζηλότυπο κρατικό παρεμβατισμό κι επιπλέον αντιμετωπίζει ένα ιδιότυπο “κυνήγι μαγισσών”, που δαιμονοποιεί το κέρδος και αντιμετωπίζει αφοριστικά τον επιχειρηματία ως ασύδοτο κερδοσκόπο, εκμεταλλευτή του λαϊκού μόχθου, καταπατητή του δημόσιου χρήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση, εν όψει της ΔΕΘ, «να εκπέμψει ισχυρά, ξεκάθαρα και, κυρίως, έμπρακτα μηνύματα στους δημιουργικούς πολίτες της και στους ενδιαφερόμενους ξένους ότι η σημερινή Ελλάδα είναι ανοικτή στις επενδύσεις και φιλική στην επιχειρηματικότητα».

hbnews.gr