Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Τελεσίγραφο Τεμπλονίου σε Σύνδεσμο: Ή συνάντηση ή κινητοποιήσεις


altΤο ποτήρι ξεχείλισε για τους κατοίκους του Τεμπλονίου. Η λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή με τα γνωστά προβλήματα και η αδυναμία έστω να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον ΦΟΣΔΑ ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνέλευσης του συλλόγου της περιοχής.

Η μέχρι στιγμής στάση του συλλόγου Τεμπλονίου, η στάση αναμονής και οι υποχωρήσεις που έχει κάνει, όσον αφορά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή, προφανώς δεν έχουν εκτιμηθεί από τους διοικούντες τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού, εκτιμούν τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου Τεμπλονίου.

Στην χθεσινή συνέλευση των μελών συζητήθηκε η έως τώρα πορεία των αιτημάτων που έχει καταθέσει ο σύλλογος προκειμένου να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ύδρευση, δρόμοι, φωτισμός, καθαριότητα είναι τα κυριότερα από αυτά, αλλά και μικρές αναπλάσεις και εξωραϊσμοί της περιοχής.

Τεμπλόνι και Λευκίμμη
Η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχειλίζει το ποτήρι είναι οι τελευταίες δηλώσεις ότι στο Τεμπλόνι θα μεταφερθούν και τα απορρίμματα της Λευκίμμης, αφού η χωματερή που λειτουργεί στο δήμο Λευκιμμαίων έχει μόνο λίγες ημέρες ζωής ακόμη, σύμφωνα με το τελεσίγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Για κάθε ημέρα περαιτέρω χρήσης της παράνομης χωματερής ο δήμος θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 30.000 ευρώ, γεγονός που ούτως ή άλλως καθιστά απαγορευτική την χρήση της.
Για όλα τα παραπάνω ζητήματα ο σύλλογος Τεμπλονίου έχει ζητήσει επανειληµµένως συνάντηση με το δ.σ. του ΦΟΣΔΑ αλλά μάταια.

Συζήτηση ή κινητοποίηση…
Υλοποιώντας την απόφαση των μελών του, το δ.σ. του συλλόγου Τεμπλονίου με επιστολή που υπογράφουν η πρόεδρος Μάγδα Παπανικολοπούλου και η γραμματέας Λαμπρινή Κολάγγη ζητούν άμεσα συνάντηση των δύο πλευρών αλλιώς αφήνουν να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. 

Η λιτή, αλλά σαφής, επιστολή έχει ως εξής:
«Επειδή μέχρι σήμερα οι προσπάθειές μας, γραπτές και προφορικές, να επικοινωνήσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας (με την ολομέλεια του Συνδέσμου) απέβησαν άκαρπες, θα σας παρακαλούσαμε για τελευταία φορά όπως εντός της προσεχούς εβδομάδας μας ορίσετε συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν θέματα που έχουν άμεση σχέση με τον ΧΥΤΑ και με την περιοχή Τεμπλονίου. Εάν δεν ανταποκριθείτε, λυπούμαστε αλλά θα λάβουμε άλλου είδους μέτρα, ακραία κατά την άποψή μας, τα οποία έως τώρα για εμάς δεν ήταν αποδεκτά, πλην όμως εξ αιτίας της δικής σας συμπεριφοράς οδηγούμαστε σε αυτά.».

http://www.corfupress.com