Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Χρ.Παπουτσής: Ο Γιουνγκ έπρεπε να προφυλακιστεί

papoytsis2Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσής άσκησε κριτική στην απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον υπόδικο  πρώην αντιπρόεδρο της Siemens Ελλάδος Φόλκερ Γιουνγκ, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, την Παρασκευή, σχετικά με τη διαφυγή του μεγαλοστελέχους της γερμανικής επιχείρησης στο Μόναχο.
Ο Χρήστος Παπουτσής απέρριψε την κριτική περί ανικανότητας, πολιτικών ευθυνών και πολιτικής σκοπιμότητας, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν κενά στο σύστημα των περιοριστικών όρων και υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για το ζήτημα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι οι πολίτες της ΕΕ, όπως ο Φ.Γιουνγκ, δεν ελέγχονται στα σύνορα χωρών - μελών της Συνθήκης Σένγκεν. Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Δικαιοσύνη, γνωρίζοντας αυτό το δεδομένο, επέλεξε να μην προφυλακιστεί ο υπόδικος.
«Μόνο αποτελεσματικό μέτρο θα ήταν η προφυλάκισή του. Αναρωτιέμαι και θα έπρεπε να αναρωτιέστε κι εσείς, γιατί δεν διετάχθη η προφυλάκισή του» τόνισε ο κ. Παπουτσής.
Ο Δ.Παπαδημούλης επιτέθηκε στον κ. Παπουτσή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σας άκουσα μάλλον ανακουφισμένο για τη διαφυγή Γιουνγκ, παρά προβληματισμένο».
Υπογράμμισε, δε, πως «το ότι διεξάγεται έρευνα σημαίνει για την κοινωνία πως η υπόθεση πάει για κουκούλωμα».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμισε πως «πρέπει να πάρετε κεφάλια» και ρώτησε γιατί το αστυνομικό τμήμα περίμενε τρεις ημέρες για να ενημερώσει πως δεν εμφανίστηκε ο Γιουνγκ.

sofokleous10