Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γρήγορα εκλογικά αποτελέσματα

Το στοίχημα της πιο γρήγορης μετάδοσης των αποτελεσμάτων, βάζουν το Υπουργείο Εσωτερικών και η SINGULAR LOGIC για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Έως τις 9.30 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, θα υπάρχει σαφής εκτίμηση του αποτελέσματος για τις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους Δήμους. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου για τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων, το υπουργείο είναι έτοιμο για τις εκλογές που θα αναδείξουν 13 περιφερειάρχες και 325 δημάρχους. Πρόσθεσε ότι οι εκλογές παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον, γιατί είναι οι πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη» αλλά για τις γενικότερες εξελίξεις που αφορούν τη χώρα, και εκτίμησε ότι θα έχουν και αυξημένη συμμετοχή των πολιτών.

Με απόλυτη υπευθυνότητα

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καρακαδάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SINGULAR LOGIC ανέφερε ότι και στις φετινές εκλογές η εταιρεία θα διεξαγάγει με απόλυτη υπευθυνότητα το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων που ξεκίνησε το 1981 και συνεχίζει ανελλιπώς.
Tο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT 2x2) των αποτελεσμάτων φιλοδοξεί η δημοσιοποίηση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 Περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους, μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 20% των εκλογικών τμημάτων, να επιτευχθεί μεταξύ 9-9.30 μ.μ., εφόσον ανταποκριθεί τουλάχιστον το 1/2 του δείγματος των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες.

Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ/ΜΠΕ