Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η οικονομική διακυβέρνηση στο επίκεντρο της Συνόδου

Η οικονομική διακυβέρνηση και οι προτάσεις της Γερμανίας για αναθεώρηση της συνθήκης της Λισαβόνας σχετικά με τις κυρώσεις σε χώρες που έχουν υψηλά ελλείμματα, θα βρεθούν στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες 28 και 29 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
που θα συμμετάσχει στη Σύνοδο συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.
Συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ θα έχει αύριο το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στην βελγική πρωτεύουσα.
Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να λαβει μέρος, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπαι.
Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βιλ-φρεντ Μαρτενς, στον οποίο επεσήμανε ότι η Ν.Δ στηρίζει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα μας, εκφράζοντάς του όμως παράλληλα τη διαφωνία του για το μείγμα πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

Πηγή: ΝΕΤ