Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μεθανόλη αποδεκάτισε την ρωσική ομάδα στην Ινδονησία


 Δηλητηρίαση από μεθανόλη είναι η πιθανότερη αιτία θανάτου των τριών Ρώσων τεχνικών αεροσκαφών, που βρέθηκαν νεκροί στην Makassar της Ινδονησίας αυτή την εβδομάδα. Από τη 12μελη ρωσική ομάδα της Komsomolsk-on-Amur Aircraft Production Association (KnAAPO), κατασκευάστριας εταιρίας των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-27, που συνεργάζονται με την Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας για την υποστήριξη των μαχητικών του τύπου που παρέλαβε πρόσφατα η χώρα, τρεις είναι νεκροί ενώ δύο ακόμη νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στη Makassar.

Συγκεκριμένα, ο Alexander Poltorak Meksandre, 50 ετών, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του τη Δευτέρα. Ο Sergei Voronin και ο Korovov Viktor Saparov, και οι δύο 55 ετών, πέθαναν στο νοσοκομείο αργότερα την ίδια ημέρα. Δύο άλλα μέλη της ρωσικής ομάδας, οι Αndrey Shavalov και Andrey Zayestev έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν στο νοσοκομείο, μετά από παρόμοια συμπτώματα.

“Μετά τη διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων των θυμάτων, βρήκαμε μεθανόλη στο στομάχι τους, τα νεφρά και τους πνεύμονες,” ανέφερε ο επικεφαλής της Εγκληματολογίας της Εθνικής Αστυνομίας της Ινδονησίας, σε δηλώσεις του την Τετάρτη. «Η ουσία αυτή είναι πολύ επικίνδυνη. Ένα 0,1% του υγρού είναι θανατηφόρο, και βρήκαμε 1%”. Ο ίδιος ανέφερε ότι τώρα ερευνάται το πώς οι Ρώσοι κατέληξαν στη λήψη της μεθανόλης. Σύμφωνα με το ίδιο, η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει εξωγενείς παράγοντες.

Mε πληροφορίες από fox2 magazine.