Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Παπανδρέου και Σαμαράς, προεκλογικά στην Κέρκυρα


alt
Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στην Κέρκυρα τα προεκλογικά επιτελεία και των δύο μεγάλων κομμάτων: Σήμερα, η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι το νησί των Φαιάκων συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 14 πόλεων που θα περιοδεύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πρωτεύουσες και των 13 περιφερειών.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς της Ιπποκράτους έχουν ενημερώσει τα στελέχη της οργάνωσης Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ για την πρόθεση Παπανδρέου να βρεθεί στο νησί την προεκλογική περίοδο και, μάλιστα, αν το επιτρέψει το πρόγραμμά του, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο.
Η Αθήνα θεωρεί ότι η παρουσία του Πρωθυπουργού είναι επιβεβλημένη προκειμένου να στηρίξει τις επίσημες υποψηφιότητες του κόμματος που παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες απέναντι στα “αντάρτικα” ψηφοδέλτια σε Περιφέρεια και Δήμο Κέρκυρας.
Τόσο τα στελέχη της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα όσο και αυτά της εν Κέρκυρα επιτροπής, πιστεύουν ότι η έλευση του κ. Παπανδρέου θα αλλάξει άρδην το βαρύ κλίμα που επικρατεί και θα δώσει άλλη δυναμική τόσο στον Ηλία Μπεριάτο όσο και στον Χρύσανθο Σαρλή.
Πάντως, η Ν.Ε. Κέρκυρας έχει ζητήσει από την Ιπποκράτους, αν τελικά λόγω του φορτωμένου προγράμματος του Έλληνα Πρωθυπουργού, δεν γίνει εφικτή η επίσκεψή του στο νησί, να έρθει για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ένα ηχηρό, πρωτοκλασσάτο όνομα.

Ο Σαμαράς στην Κέρκυρα


Από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. ήδη ανακοίνωσε ότι η Κέρκυρα συμπεριλαμβάνεται στους επιλεγμένους προορισμούς της προεκλογικής περιοδείας του αρχηγού της. Ο Α. Σαμαράς θα έρθει στην Κέρκυρα εκτός απροόπτου την προτελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας θα επισκεφθεί την Πρέβεζα, τη Χαλκίδα, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, την Κεφαλονιά, τη Σύρο, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη.
Την Κεφαλονιά θα επισκεφθεί προεκλογικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, ενώ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα.
Οι αποφάσεις ελήφθησαν σήμερα στη συνεδρίαση της διευρυμένης Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, με τη συμμετοχή των βουλευτών - συνδέσμων στις εκλογικές Περιφέρειες. Αντικείμενο της συνεδρίασης του Οργάνου -που έχει χαρακτήρα Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα- ήταν το Πρόγραμμα δράσης.
Ο Α. Σαμαράς κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να πολλαπλασιάσουν τις επισκέψεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, κηρύσσοντας πανστρατιά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί κινήσεις εσωστρέφειας.