Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ο Μ. Κάρρας αναλαμβάνει (και) την προεδρία του Συνδέσμου Καθαριότητας



altΤελικά και μετά από δυστοκία πολλών ημερών, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μ. Κάρρας αναλαμβάνει και τον ρόλο του προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας, για το διάστημα των 4 μηνών που απομένει.

Το «ουδείς πρόθυμος», που γράψαμε το προηγούμενο διάστημα για τις διαθέσεις των δημάρχων, όσον αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων στο προεδρείο του Συνδέσμου Καθαριότητας, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται, αφού μετά από πολλά, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ αναλαμβάνει και τον ρόλο του προέδρου του Συνδέσμου.
Έτσι για 4 μήνες ο Μ. Κάρρας θα είναι δήμαρχος Φαιάκων, πρόεδρος της ΤΕΔΚ (και μάλιστα έχοντας μπροστά του και τον Καλλικράτη) και πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, με σωρεία εκκρεμοτήτων, πολλών αντιδράσεων, μεγάλων υποσχέσεων και επικείμενων αλλαγών. Χωρίς να ξεχνά κανείς και τις εκδικάσεις ενστάσεων κατοίκων και τις προσφυγές στη δικαιοσύνη και το ΣτΕ για τα όσα έως σήμερα εφάρμοσαν οι αιρετοί και υπέγραψαν Νομάρχης και Περιφερειάρχης για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων.
Τον ρόλο του αντιπροέδρου θα κληθεί να αναλάβει εις εκ των δημάρχων της Νότιας Κέρκυρας, ενώ από την «τριάδα» του προεδρείου θα απουσιάζει παντελώς εκπρόσωπος του δήμου Κερκυραίων, στα όρια του οποίου λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, για πρώτη φορά από τη σύσταση του Οργάνου.
Και όλα αυτά την ώρα που ο γενικός γραμματέας της ΠΙΝ Κ. Γεωργαλίδης έχει αποφασίσει να αλλάξει άρδην τον περιφερειακό σχεδιασμό, χωρίς να γνωρίζουμε όμως ξεκάθαρα τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ο νέος.
Ανοικτά μέτωπα για τον νέο πρόεδρο το Τεμπλόνι, όπου ζητούν μετ’ επιτάσεως πια δέσμευση για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων από την περιοχή, και η Λευκίμμη όπου παραμένουν αμετακίνητοι στο αίτημα για μη λειτουργία του εκεί ΧΥΤΑ.
Στα λόγια υπάρχουν διαβεβαιώσεις για παρατάσεις, απομένει να το δούμε και σε επίσημα έγγραφα, ενώ πιέζουν ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για τα ήδη δρομολογημένα έργα του Τεμπλονίου, πράγματα δηλαδή εντελώς αντίθετα.
Απομένει να δούμε αν και κατά πόσο ο δήμαρχος Φαιάκων μπορεί να χωρέσει «σε μια μασχάλη τρία καρπούζια», αν και όπως όλα δείχνουν η τοποθέτησή του στη θέση αυτή ήταν απλά ανάγκη κι όχι επιλογή. Κάτι σαν το «αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω» του Βύρωνα Πολύδωρα. Αρκεί μετά να μην επικαλεστεί (και αυτός) ότι για όλα φταίει ο «στρατηγός άνεμος»…

corfupress.com