Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Άδειασαν το χρηματοκιβώτιο στα ΕΛΤΑ Λάρισας



astinomia01
Φτερά έκαναν ένα εκατομμύριο 400 χιλιάδες ευρώ από το χρηματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ στη Λάρισα. Δράστης της υπεξαίρεσης μαμούθ, φέρεται να είναι ο κεντρικός διαχειριστής του υποκαταστήματος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Παρασκευή, αμέσως μετά το συμβάν.

Άφαντος ο 35χρονος ταμίας

Τα ρούχα του κεντρικού διαχειριστή των ΕΛΤΑ Λάρισας αντί για τις δεσμίδες με το 1 εκατ. 400 χιλιάδες ευρώ,  βρήκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος , οι υπάλληλοι που πήγαν την Δευτέρα το πρωί στη δουλειά τους.
Εκτός από τα χρήματα άφαντος ήταν και ο 35χρονος ταμίας. Την Παρασκευή πήγε στο κατάστημα με ένα σακβουαγιάζ και είπε στους συναδέλφους του ότι θα πέρναγε το Σαββατοκύριακο στην Ασπροβάλτα, όπου παραθέριζε η γυναίκα του με το δίχρονο παιδί τους.
Η υπεξαίρεση διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας, ημέρα που γίνονταν πληρωμές από το ταχυδρομείο. Αμέσως ενημερώθηκαν ελεγκτές του οργανισμού και η Ασφάλεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κάμερα του υποκαταστήματος έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη της κλοπής, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει φτερά και 30.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο ΑΤΜ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου , που βρίσκεται στο υποκατάστημα.
Αστυνομικοί πήραν κατάθεση από την σύζυγο του 35χρονου , η οποία υποστήριξε ότι μίλησαν τελευταία φορά την Κυριακή και ότι είχε περίεργη συμπεριφορά. Από την Ασφάλεια αναζητούνται και δυο φίλοι του 35χρονου, με τους οποίους είχε ανοίξει μια καφετέρια και μια ταβέρνα.
Οι δυο επιχειρήσεις δεν πήγαιναν καλά και είχαν κλείσει πριν από μερικούς μήνες. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δυο φίλοι του ταμία να βρίσκονται μαζί του και όλοι να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ