Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Διχασμένο το τοπικό ΠΑΣΟΚ για τις προκριματικές





pasok-logo300_copy
Εντείνεται η σύγχυση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη διενέργεια ή όχι προκριματικών για τον υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας, μετά τις δύο εγκυκλίους της Ιπποκράτους.

Η συνεδρίαση της διευρυμένης Νομ. Επιτροπής του κόμματος, το βράδυ της Δευτέρας, κατέληξε τελικά στην απόφαση να μην ζητηθεί από τα κεντρικά να συμπεριληφθεί η Κέρκυρα στους δήμους που θα γίνουν προκριματικές.



Σύμφωνα με την αναπληρώτρια γραμματέα της Ν.Ε. Λίνα Ρούσσου, κυρίως οι συμμετέχοντες γραμματείς των δημ. Επιτροπών εξέφρασαν επιφυλάξεις για την τύχη ενός τέτοιου εγχειρήματος, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και η συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
Η Ν.Ε. με την απόφαση αυτή πετάει ουσιαστικά το...μπαλάκι στην Ιπποκράτους  να λάβει αυτή εφόσον το κρίνει σκόπιμο απόφαση για την περίπτωση της Κέρκυρας.
« Παραμένουμε στην πολιτική αξιολόγηση που έχουμε κάνει. Είμαστε ανοιχτοί σε διενέργεια γκάλοπ ή σε ότι επιλέξουν τα κεντρικά για να μετρηθούν οι υποψηφιότητες που υπάρχουν»,ανέφερε η κ. Ρούσσου.
Η  απόφαση της Ν.Ε. να εξαιρεθεί η Κέρκυρα από τις προκριματικές ήταν με ψήφους 11-8 (δύο λευκά) γεγονός που καταδεικνύει το πόσο έχει διχάσει η υπόθεση των προκριματικών, τα μέλη του οργάνου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πολιτική αξιολόγηση  εστάλησαν στα κεντρικά 5 ονόματα για το Δήμο Κέρκυρας, οι Σπ. Βεντούρας, Α. Δαγκλή,Τ. Μεταλληνός, Χρ. Σαρλής, Σωτ. Χαιδόγλου.

corfutime.gr