Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Εξέταση προβλέπει την έκβαση της εξωσωματικής


 http://neoskosmos.com/news/sites/default/files/sperm-fertilizing-egg.jpg
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια εξέταση η οποία, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να προβλέπει με μεγάλη ακρίβεια αν ένα ζευγάρι που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση έχει ή όχι ελπίδες να τα καταφέρει. Την εξέταση ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και, όπως αναφέρουν, μπορεί να δείξει με μεγάλη ακρίβεια τις πιθανότητες επιτυχίας που θα έχει μια προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Η εξέταση προϋποθέτει τουλάχιστον μία απόπειρα εξωσωματικής γονιμοποίησης και μελετά δεκάδες παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους την ηλικία της γυναίκας, την αντίδραση του οργανισμού της στην ορμονική θεραπεία που ακολουθείται πριν και μετά την εμφύτευση των γονιμοποιημένων ωαρίων, την πιθανή εξέλιξη της κύησης κ.ά.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η εξέτασή τους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και έτσι θα βοηθηθούν πολλά ζευγάρια. Οι ερευνητές ίδρυσαν μια εταιρεία και υπέβαλαν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για να πάρουν άδεια εμπορικής εκμετάλλευσης της εξέτασης.


TO BHMA