Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Νέες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του τουρκικού Στρατού και των μαχητών του PKK




Νέες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του τουρκικού Στρατού και των μαχητών του PKK στην περιοχή Cukurca της επαρχείας Hakkari είχαμε την Τρίτη 1 Ιουνίου με ένα νεκρό και τρείς συνολικά τραυματίες Τούρκους στρατιώτες. Στην ίδια επιχείρηση σκοτώθηκαν και 2 μαχητές του PKK. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα αυτή επίθεση των μαχητών του PKK κατα των δυνάμεων του τουρκικού Στρατού, έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά το θεαματικό χτύπημα με τους 6 συνολικά νεκρούς ναύτες και τους 7 τραυματίες σε εγκαταστάσεις του Ναυτικού στην πόλη Αλεξανδρέττα.

 
Συνολικά 47 Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους 5 μήνες, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 52. Ουσιαστικά από τον Μάρτιο που ξεκίνησαν με ένταση οι συγκρούσεις των δύο πλευρών οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν 46 νεκρούς και 51 τραυματίες γεγονός που αποδεικνύει την σφοδρότητα και την συχνότητας των συγκρούσεων.Και όλα αυτά παρά την σταδιακή επαγγελματοποίηση των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων που εμπλέκονται σρτις μάχες με τους μαχητές του PKK. 
Με 99 νεκρούς και τραυματίες σε τρείς μήνες δεν θα πρέπει να απορεί κανείς γιατί ήδη συγγενείς των νεκρών έχουν αρχίσει να αντιδρούν για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία όχι μόνο πια στην Ν.Α Τουρκία αλλά και σε περιοχές κοντά στη θάλασσα όπως στην περίπτωση της επίθεσης της Δευτέρας.     


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr