Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Άμεση η απειλή για Σαμαρά και Ν.Δ. - Ραγδαίες οι εξελίξεις για το Πολιτικό Σύστημα

 

Στο ‘μικροσκόπιο’ ηλεκτρονική αλληλογραφία Σέκερη – Σαμαρά

 

Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκ νέου την κλήση Σέκερη


 


Να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Σέκερης, στέλεχος της Siemens και συγγενής του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Γκεγκέρογλου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής αποφασίσθηκε προς το παρόν μόνο η επανεξέταση του κυρίου Σέκερη.


Σύμφωνα με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τα περιεχόμενα του μηνύματος και της επιστολής είναι αντιφατικά σε σχέση με τα όσα είχε καταθέσει ο κ. Σέκερης στην εξεταστική.

Στο μεταξύ, στην εξεταστική κατέθεσε ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας που ενεπλάκη στην έρευνα, καθώς σε ένα τραπεζικό του λογαριασμό στη Γενεύη είχε δεχθεί το 2003 έμβασμα ύψους 200.000 ευρώ από την εταιρία ‘Πλέισιντ Μπλου’ που διαχειριζόταν ο Γιώργος Καλδής για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφορακου και μέσω της εταιρείας αυτής δίνονταν μίζες. Ο λογαριασμός αυτός ‘πάγωσε’ το 2008 από τον ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό.
Ο κ. Κάτσικας υποστήριξε ότι τον Οκτώβριο του 2003 είχε δώσει προκαταβολή 200.000 ευρώ στο φίλο του Μανώλη Παπαδογιαννάκη προκειμένου να αγοράσει ένα ακίνητο στην Αγία Μαρίνα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η αγορά αυτή δεν έγινε και ο κύριος Παπαδογιαννάκης του επέστρεψε τα χρήματα μέσω εμβάσματος του Γιώργου Καλδή από το λογαριασμό της ‘Πλέϊσιντ Μπλου’, λέγοντας ότι ο κύριος Παπαδογιαννάκης είναι φίλος και των δυο.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Κάτσικας έκανε συμβολαιογραφική πράξη με τον κ. Παπαδογιαννάκη για τη συναλλαγή αυτή έξι χρόνια αργότερα και δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

Επίσης ο κ. Κάτσικας ανέφερε ότι ζήτησε από την Τράπεζα να δεσμεύσει τα 200.000 ευρώ του ύποπτου εμβάσματος αλλα να απελευθερώσει το υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Σε ερώτηση αν έχει δεύτερο σπίτι στην Αμερική (στο Μανχάταν), το οποίο πούλησε σε υπεράκτια εταιρεία κι ενδεχομένως να έχει καταλήξει σε πρώην υπουργό της Ν.Δ, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι είχε δεύτερο σπίτι που πούλησε σε φυσικό πρόσωπο το οποίο δεν είναι υπουργός.

Όπως υποστήριξε ο κ. Γκεγκέρογλου, στα αρχεία της Siemens που εστάλησαν στην εξεταστική υπάρχει ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Σέκερη προς τον κ. Σαμαρά, με το οποίο τον προτρέπει να παρέμβει για την υπόθεσή του και να δηλώσει ότι γνωρίζει πολλά, αλλά έχει κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Δύο μήνες αργότερα, σε επιστολή του προς τον κ. Χριστοφοράκο ο κ. Σέκερης του υπενθυμίζει ότι ήταν ο βασικός χειριστής της υπόθεσης των προμηθειών με τον ΟΤΕ, καθώς και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν.
"Μετά το καλοκαίρι θα μιλήσουμε πιο ανοιχτά"
Ας περάσει το καλοκαίρι και θα μιλήσουμε πιο ανοιχτά, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

“Ξέρετε όσο τρέχουν τα νομικά θέματα, όπως με έχουν συμβουλεύσει και οι δικηγόροι μου, πρέπει να είναι φειδωλός κανείς” πρόσθεσε.

Ο Χριστοφοράκος άφησε δε αιχμές για τη στάση των ΜΜΕ στην υπόθεση Siemens: “Χαίρομαι που ήρθατε στην πηγή για πληροφορίες και δεν κατασκευάζετε πράγματα όπως άλλοι συνάδελφοι σας” δήλωσε.
ΕΡΤ