Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Κάμερον: Έρχονται «χρόνια οδύνης»



Χρόνια οδύνης θα γνωρίσει η Βρετανία για να μειωθεί το έλλειμμα, τόνισε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Χρόνια οδύνης θα γνωρίσει η Βρετανία για να μειωθεί το έλλειμμα, 
τόνισε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. «Η ποιότητα ενός πραγματικού πολιτικού άνδρα είναι να λαμβάνει τη σωστή απόφαση, εξηγώντας στους πολίτες το στόχο που θα προκαλέσει την οδύνη», δηλώνει ο Κάμερον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Sunday Times». 

«Έχουμε ένα τεράστιο χρέος που πρέπει να διαχειριστούμε. Το να σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας, περιμένοντας την ανάπτυξη και ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστεί (το χρέος), δεν είναι απλά η απάντηση», είπε, τονίζοντας: «Η χώρα έχει έλλειμμα». 


«Οι τόκοι για το έλλειμμα αυτό καταπίνουν αυτά που το έθνος θα έπρεπε να δαπανήσει για να αγοράσει πράγματα. Πρέπει να έχουμε ανθρώπους στο πλευρό μας κατά το δύσκολο αυτό ταξίδι», πρόσθεσε ο κ. Κάμερον.
Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS), το δημόσιο έλλειμμα έφθασε τα 156,1 δισ. στερλίνες το 2009/2010 (11,1% του ΑΕΠ), ένα επίπεδο ρεκόρ.
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλέγκ διαβεβαιώνει σήμερα στην εφημερίδα «The Observer» ότι οι προσπάθειες που ζητούνται από τους Βρετανούς δεν έχουν καμία σχέση με τη λιτότητα της δεκαετίας του 1980, της εποχής της Μάργκαρετ Θάτσερ.
«Θα κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν θα κάνουμε τα πράγματα όπως τα κάναμε στη δεκαετία του 1980», τονίζει ο Κλεγκ.

ΤΑ ΝΕΑ