Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απεργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Δύο συγκεντρώσεις από Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ



altΜε δύο συγκεντρώσεις θα διαδηλώσουν αύριο οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα κατά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μέτρων της κυβέρνησης. Κάλεσμα από Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ στις 10 το πρωί, την ίδια ώρα στο Σαρόκο η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Οι προτάσεις που έφερε η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. για το ασφαλιστικό των δημόσιων υπαλλήλων ανατρέπει ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνει δραματικά συντάξεις, αυξάνει όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργεί κοινωνικά δικαιώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Οι διοικούντες του κλάδου των δημοσίων υπαλλήλων τονίζουν ότι θα υπάρξει δραματική μείωση των συντάξεων και τη μετατροπή τους σε προνοιακά επιδόματα, ότι ουσιαστικά θα καταργηθεί η επικουρική ασφάλιση και τα μεγάλα θύματα των αλλαγών θα είναι οι γυναίκες.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει σχέδια και προτάσεις που ουσιαστικά εκθεμελιώνουν την κοινωνική ασφάλιση. Να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ότι δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας και ιδιαίτερα των γυναικών. Να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές και να λάβει μέτρα ουσιαστικά για την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους, αλλά και μέτρα που συμβάλουν στην κοινωνική εξέλιξη της γυναίκας και στην κατάκτηση της ισότητας στην πράξη. ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο καλούν σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο αύριο στις 10 το πρωί.


Στο Σαρόκο καλεί το ΠΑΜΕ
Την ίδια ώρα τη δική του συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Σαρόκου. «Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης επιβάλλουν ελάχιστο μισθό και μεροκάματο, ελάχιστη σύνταξη, ελάχιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι να καταλάβουν την αγριότητα και το βάθος της ταξικής επίθεσης. Στόχος της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ που τη στηρίζει, της Ν.Δ. που συναινεί είναι να αυξάνονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου» αναφέρει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην ανακοίνωσή του και τονίζει ότι χάνονται κεκτημένα δικαιώματα όπως:
Καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Αυξάνονται τα όρια απολύσεων, μειώνονται οι αποζημιώσεις, αφήνουν ελεύθερο το πεδίο για μαζικές απολύσεις. Συμπιέζονται οι μισθοί σε όλα τα επίπεδα ενώ αντιθέτως ενισχύονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω ΟΑΕΔ, δημιουργείται φάμπρικα παραγωγής φτηνής παιδικής εργασίας, καθιερώνονται συντάξεις πείνας, χτυπούν τις εργαζόμενες γυναίκες.
Το ΠΑΜΕ ζητά: • Δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
• 5θήμερο, 7ώρο, 35ωρο!
• 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός!
• Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ!
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες!
• Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ζήτημα επιβίωσης των εργαζόμενων ο αγώνας
Να διαδηλώσουν όλοι οι εργαζόμενοι ζητά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τονίζει ότι ο αγώνας αυτός είναι ζήτημα επιβίωσης.
« Μετά τις περικοπές μισθών και δαπανών, έρχεται η πλήρης επιβολή εργασιακού και ασφαλιστικού μεσαίωνα. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, θεσπίζουν μισθούς πείνας για τη νεολαία, φέρνουν την παιδική εργασία, αυξάνουν τα όρια σύνταξης για όλους χτυπώντας ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες, οδηγούν σε τρομαχτική συρρίκνωση των συντάξεων, εισάγουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό της ανταποδοτικότητας και της ατομικής ευθύνης. Τα μέτρα αυτά στο όνομα της «διάσωσης της χώρας» οδηγούν κατ’ ευθείαν στη χρεοκοπία», τονίζουν στην σχετική ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ζητούν:
Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Άμεση απόσυρση όλων των νομοσχεδίων.
Παύση πληρωμών- διαγραφή του ληστρικού χρέους.
Πάλη για την αντικαπιταλιστική ρήξη αποδέσμευση από την ΟΝΕ, το ευρώ και την ΕΕ.
Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
Απαγόρευση απολύσεων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ριζική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου. Μείωση των εξοπλισμών. Νομιμοποίηση των μεταναστών.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά συμμετοχή στις απεργίες αύριο και στη συνέχεια «να γίνουν σεισμός οργής και αγανάκτησης. Αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει να προκηρυχθεί άμεσα και νέα 48ωρη γενική πολιτική απεργία. …Να φτιάξουμε ένα πραγματικό μέτωπο αγώνα, το αντίπαλο δέος σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ». 

Όσον αφορά την Αριστερά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζει ότι: «Οι δυνάμεις της Αριστεράς θα κριθούν από το πόσο θα συμβάλουν στην νικηφόρα έκβαση του αγώνα. Φτάνουν πια οι αυταπάτες για μια «άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση», οι ταλαντεύσεις προς τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η απομόνωση αλλά και η άρνηση της πάλης πολιτικών στόχων σύγκρουσης με το σύστημα. Η κοινή δράση της Αριστεράς, η επιμονή στην αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση, η συνάντηση με τη βάση του ΠΑΣΟΚ που ξεσηκώνεται, η ολόψυχη στήριξη των αγώνων και όλων των μορφών συντονισμού και αυτοοργάνωσης μπορούν να ανοίξουν δρόμους ελπίδας, ρήξης και ανατροπής».

www.corfupress.com