Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εσωτερικά πυρά για το ασφαλιστικό

Βουλευτές τονίζουν ότι ορισμένες διατάξεις αλλοιώνουν το χαρακτήρα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος


Κριτικη σε επιμέρους σημεία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ασκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας, υπό τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε να πάρει πίσω ο υπουργός τη διάταξη για τη 13η και 14η σύνταξη, καθώς όπως είπε αυτή δεν έχει καμία σχέση με το μνημόνιο και αλλοιώνει το χαρακτήρα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.


Ο Παναγιώτης Κουρουπλής τόνισε χαρακτηριστικά ότι η σπατάλη μεγαλώνει και εμείς καλούμαστε να κατεδαφίσουμε το κοινωνικό κράτος. Πρόσθεσε ότι στα ταμεία παραμένουν οι ίδιες διοικήσεις που μας έφεραν στη χρεοκοπία.


Ο Πάρις Κουκουλόπουλος έστρεψε τα βέλη του προς το σύνολο του υπουργικού λέγοντας "δεν είδα κανέναν υπουργό να στηρίζει το ασφαλιστικο" και επισήμανε ότι η κυβερνηση δε θα περάσει καλά αν μείνει μόνο στην περικοπή μισθών και συντάξεων.


Τέλος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας
ζήτησε να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους για τις επικουρικές συντάξεις και να υπάρξει καλύτερη μεταβατική περίοδος για τις μητέρες ανήλικων και τα βαρέα - ανθυγιεινά.

Το νομοσχεδιο αναμένεται να εισαχθεί την Τρίτη προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
 
ΑΠΕ