Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Νεκρός ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν





Al_Kainta_igetis_Yazid
Νεκρός είναι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, Μουσταφά Αμπού Αλ Γιαζίντ μετά από σημερινή της ανακοίνωση, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης SITE, το οποίο επιτηρεί τις ισλαμικές σελίδες στο διαδίκτυο. Ο Αιγύπτιος Γιαζίντ, γνωστός και ως Σεϊχ Σαϊντ αλ Μάσρι, ήταν ένας από τα ιδρυτικά μέλη της Αλ Κάιντα. Επίσης, ήταν και ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του Οσάμα Μπίν Λάντεν.


Το SITE δεν διευκρινίζει κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του ο Γιαζίντ, αλλά αναφέρει ότι το μήνυμα της Αλ Κάιντα ανακοινώνει επίσης το θάνατο της συζύγου του, των τριών παιδιών του και της εγγονής του.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα έχει εμφανιστεί σε κατάλογο καταζητουμένων, με ομάδες και οργανώσεις που τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν παγώσει από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
 
Σύμφωνα με το FBI, ο Γιαζίντ ήταν εκείνος που μετέφερε κεφάλαια μέσω του Ντουμπάι στους Μοχάμεντ Αττά, Μαρουάν Αλ Σέιχ και Ουάλ Αλ Σέχρι, τους τρεις άνδρες που εκτέλεσαν το τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8