Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Εισαγγελική έρευνα για το σπίτι του Α. Τζοχατζόπουλου




akis_houseΠροκαταρκτική εξέταση για την κατοικία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, μετά τα δημοσιεύματα του τύπου που τον φέρουν. Στόχος της έρευνας να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχτεί φορολογικές ή άλλες παραβάσεις. Το ζήτημα εξετάζει και η επιτροπή Διαάνειας του ΠΑΣΟΚ.

Έλεγχος για φορολογικές παραβάσεις

Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της οικίας του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου. Θα εξεταστεί η νομιμότητα της αγοραπωλησίας του ακινήτου και άλλα θέματα που σχετίζονται με την οικία του πρώην υπουργού.
Η κ. Ράικου ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα κ. Παρασκευά Αδάμη τη διερεύνηση της υπόθεσης του ακινήτου. Ο κ. Αδάμης έχει εντολή σε πρώτη φάση να μελετήσει τα στοιχεία και να διακριβώσει εάν στην υπόθεση προκύπτουν φορολογικές παραβάσεις, ενώ ακολούθως να διαπιστώσει εάν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

"Εφόσον η δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει θέμα διερεύνησης, να προχωρήσει. Αρχή της κυβέρνησης είναι να μην μείνει καμία σκιά που να αφορά είτε πολιτικό είτε πολίτη. Δεν χαριζόμαστε πουθενά και σε κανέναν.", δήλωσε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Real fm".

Ελέγχει και η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ

Την Δευτέρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ανέθεσε στην Επιτροπή να διερευνήσει όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην αγορά της οικίας, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και να εισηγηθεί για τα περαιτέρω στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, παραπέμφθηκε στην επιτροπή διαφάνειας για να τεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αν υπήρχε τέτοια βούληση θα ήταν ήδη εκτός ΠΑΣΟΚ.

"Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα και ιδιαίτερα στελέχη με ιστορία είπε ο κ. Πεταλωτής. Τόνισε ότι είμαστε σταθεροί στην άποψή μας, διαφάνεια παντού χωρίς όμως ανθρωποθυσίες", συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι το όλο θέμα μπήκε στην επιτροπή διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί με τρόπο αποτελεσματικό.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα κληθεί για εξηγήσεις στην Επιτροπή ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Γ. Σαχπατζίδης
Από την πλευρά του ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε αναφέρει:
«Δεν έχω καμία απολύτως ανάμιξη με την αγοραπωλησία του ακινήτου της οδού Δ. Αρεοπαγίτου, στο οποίο αναφέροντα πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Η εταιρία TORCASO, που στα σχετικά δημοσιεύματα φέρεται ότι υπήρξε στο παρελθόν ιδιοκτήτης του ακινήτου, αποκτήθηκε από εμένα πολλά χρόνια μετά τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου. Η εταιρία NOBILIS μου είναι άγνωστη και την ύπαρξη της πληροφορήθηκα για πρώτη φορά από τα δημοσιεύματα του Τύπου. Επιπλέον, δεν έχω απολύτως καμία ανάμιξη ούτε και με τα ακίνητα που υπήρξαν αντικείμενο ανταλλαγής μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου».

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ