Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Επιστολή Θ. Μπούκα και κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές



alt
Προσθήκη λεζάντας
Μία συγκλονιστική επιστολή – ντοκουμέντο έδωσαν στη δημοσιότητα πριν από λίγο συγγενικά πρόσωπα του συλληφθέντα από τους Ισραηλινούς Θοδωρή Μπούκα, με την οποία οι παρανόμως κρατούντες καταγγέλλουν το Ισραήλ και περιγράφουν τα δραματικά περιστατικά. Την καταγγελία υπογράφουν οι συλληφθέντες στα δύο ελληνικά πλοία της νηοπομπής “Ship to Gaza” κατά της οποίας εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση το ισραηλινό ναυτικό, τα ξημερώματα της Δευτέρας με αποτέλεσμα το θάνατο 9 πολιτών (Τούρκων στην πλειονότητά τους) από τα πυρά των Ισραηλινών και τον τραυματισμό πολλών άλλων, μεταξύ των οποίων και του καπετάνιου του πλοίου «Σφενδόνη» που συμμετείχε στην αποστολή, Κερκυραίου Θεόδωρου Μπούκα.CORFUPRESS.COM

Το κείμενο

Το κείμενο της καταγγελίας αναφέρει τα εξής:
«Το υπό ελληνικής σημαίας φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 22 Έλληνες επιβαίνοντες που συμμετείχε στη διεθνή αποστολή freedom Flotilla μεταφέροντας στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια, δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/5 πειρατική επίθεση από πάνοπλους Ισραηλινούς κομάντο στα διεθνή ύδατα.   CORFUPRESS.COM
Λίγη ώρα νωρίτερα, το επιβατηγό πλοίο «Σφενδόνη» όπου επίσης επέβαιναν Έλληνες, όπως και τα υπόλοιπα 4 σκάφη της αποστολής, είχαν δεχθεί παρόμοια βίαιη επίθεση. Έγινε χρήση πραγματικών πυρών. Δολοφονήθηκαν άοπλοι πολίτες. Οι ισραηλινοί κομάντο με προτεταμένα τα όπλα, εφόρμησαν στα πλοία , χτύπησαν βάναυσα Έλληνες επιβαίνοντες, ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας όπλα, ηλεκτροσόκ, τους έδεσαν με χειροπέδες, τους έσυραν με αγριότητα στο κατάστρωμα.
Η βιαιότητα των ισραηλινών συνεχίστηκε και στο λιμάνι του Ασάντ όπου οδηγήθηκαν πλοία και επιβαίνοντες όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης.
CORFUPRESS.COM
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που βρισκόμαστε παράνομα κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, αρνούμαστε να δεχθούμε να υπογράψουμε οποιαδήποτε δήλωση που μας ζητά το κράτος – πειρατής. Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η διεθνής αποστολή. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ, το κράτος – παρίας που καταργεί 5.000 χρόνια ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο.CORFUPRESS.COM
Δηλώνουμε ότι όσο η Γάζα είναι αποκλεισμένη, όσο η Παλαιστίνη είναι υπό κατοχή, όσο η διεθνής κοινότητα δεν τολμά να επιβάλλει στο Ισραήλ τη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε νέες αποστολές και να πλέουμε προς τα νερά της Γάζας. Μέχρις ότου το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στον 21ο αιώνα να πάψει να υπάρχει.CORFUPRESS.COM
 
Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010
Φυλακές Μπερσεμπά, Ισραήλ
Υπογράφοντες:
Οι 20ο της τηλεφωνικής λίστας
οι 6 γυναίκες
Καρυπίδης Γιάννης
Μπούκας Θόδωρος
Γ.Κ.»


Επιστροφή ίσως και εντός της ημέρας

Εν τω μεταξύ, ίσως και εντός της ημέρας να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες που συνεχίζει να κρατά φυλακισμένους το Ισραήλ μετά την εισβολή του στρατού της χώρας σε νηοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Το Ισραήλ θα απελάσει τελικά άμεσα τους συλληφθέντες, μετά τη διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε σε διεθνή χωρικά ύδατα κατά των πλοίων που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Χθες, τηλεοπτικά πλάνα από τη μεταφορά του στα κρατητήρια των Ισραηλινών τον εμφάνισαν χτυπημένο στο κεφάλι, σύμφωνα με της πληροφορίες που δημοσιεύονται στα διεθνή media, από χτυπήματα Ισραηλινών στρατιωτών μέσα στο πλοίο Σφενδόνη το οποίο κυβερνούσε.

Διεθνής πρωτοβουλία για την απελευθέρωση

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κέρκυρας, Αριστοτέλης Κοσκινάς (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι ο Θ. Μπούκας) γνωστοποίησε διεθνή πρωτοβουλία προσωπικοτήτων για απελευθέρωση των κρατουμένων «δεσμωτών» του Ισραήλ.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε κάνει λόγο για ανάμικτα συναισθήματα ανακούφισης αλλά και αγανάκτησης παρακολουθούμε σε τηλεοπτικά πλάνα που κάνουν το γύρο του κόσμου, το Θόδωρο Μπούκα, να μετάγεται, δεσμώτης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων – και να δηλώνει, με άκαμπτο φρόνημα, ότι το σκάφος βρισκόταν σε Διεθνή Ύδατα. Κατά τη μαρτυρία ενός από τους επαναπατρισθέντες, ο Κερκυραίος καπετάνιος αρνήθηκε να παραδώσει το τιμόνι του «Σφενδόνη», και υπέστη χτυπήματα των Ισραηλινών στρατιωτών. Φέρει (όπως φαίνεται και στα τηλεοπτικά πλάνα) τραύματα στο κεφάλι: «Η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τη τύχη των κρατουμένων, αλλά και το Ζήτημα της Γάζας, κλιμακώνεται. Ο Εμίρ Κουστουρίτσα, προσωπικός φίλος του Θόδωρου Μπούκα, επικοινώνησε με οικείους του εκφράζοντας το συγκλονισμό και την αμέριστη συμπαράστασή του, αλλά και την ετοιμότητά του να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην απελευθέρωση των κρατουμένων.
Η άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των Δεσμωτών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η πρώτιστη, πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη αξίωση της Ανθρωπότητας. Διαδικασίες «απέλασης», ενέχουσες τη νομική απαξία και ποινικοποίηση, στερούνται κάθε νομικής βάσης. Υπόλογοι, στη Διεθνή Ποινική Δικαιοσύνη, είναι σήμερα πρώτοι και μόνοι οι Ισραηλινοί κρατικοί λειτουργοί (στρατιωτικοί και πολιτικοί) που διέταξαν και εντελλόμενοι εκτέλεσαν τη συγκεκριμένη, παράνομη και φονική πολεμική επιχείρηση.
Στο πολιτικό πεδίο, που εξαρχής πρωτεύει στη πρωτοβουλία του «Στολίσκου της Ελευθερίας», γίνεται κατάδηλο ότι αυτοί οι Ελεύθεροι Δεσμώτες και οι φονευθέντες Σύντροφοί τους, κατήγαγαν μία περιφανή στρατηγική νίκη – και κλονίζουν συθέμελα τον πολιορκητικό κλοιό γύρω από τη μαρτυρική Γάζα».

http://www.corfupress.com