Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ

 
Άλλοι τέσσερις νεκροί το πρωί σήμερα Σάββατο στην Μπανγκόκ• οι διαδηλωτές διαμηνύουν ότι δεν έχουν καμιά πρόθεση να διαλυθούν. 
Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Μπανγκόκ σήμερα Σάββατο, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Τα νέα θύματα αυξάνουν σε τουλάχιστον 20 νεκρούς και 141 τραυματίες τον απολογισμό των τελευταίων περίπου 24 ωρών, ενώ στο σύνολό τους, από την έναρξη της τρέχουσας φάσης των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στα μέσα Μαρτίου, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 50 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους χίλιους.
Πυρά ακούγονταν σε συνοικίες της Μπανγκόκ όπου έχουν οχυρωθεί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και σύννεφα καπνού υψώνονταν πάνω από την πόλη.
Ηγετικό στέλεχος των «κόκκινων πουκάμισων» δήλωσε ότι οι διαδηλωτές δεν θα εγκαταλείψουν τις περιοχές όπου βρίσκονται. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα έως ότου η κυβέρνηση αναλάβει τις ευθύνες της», δήλωσε ο Κουαντσάι Πραϊπάνα, ένας από τους επικεφαλής των διαδηλωτών, παρά το γεγονός ότι εξαντλούνται - λόγω της ασφυκτικής πολιορκίας του στρατού - τα αποθέματα σε τρόφιμα, νερό και καύσιμα. «Αλλά έχουμε αρκετά για να συνεχίσουμε επί μέρες και είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να βασιζόμαστε στους αδελφούς και στις αδελφές μας να μας φέρουν κι άλλες προμήθειες, λίγες κάθε φορά», πρόσθεσε.
Ο στρατός της Ταϊλάνδης έχει αποκλείσει τους διαδηλωτές, έχει στήσει δεκάδες σημεία ελέγχου κι έχει καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να τους απομακρύνει βίαια από τις περιοχές στο κέντρο της πρωτεύουσας του βουδιστικού βασιλείου, όπου έχουν στρατοπεδεύσει. Κατά κυβερνητικά στελέχη, έχει λάβει άδεια να χρ
Πυροβολήθηκε εργαζόμενος σε ομάδα πρώτων βοηθειών
Ένας εργαζόμενος σε ιατρική ομάδα παροχής πρώτων βοηθειών πυροβολήθηκε και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρός σήμερα στην Μπανγκόκ, στη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ των διαδηλωτών και των στρατιωτικών δυνάμεων που επιδιώκουν να απομονώσουν μια συνοικία την οποία έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.
Ο εθελοντής προσπαθούσε να φτάσει έναν πληγωμένο διαδηλωτή, όταν πυροβολήθηκε, είπε ο μάρτυρας, ο οποίος εργάζεται επίσης σε ομάδα πρώτων βοηθειών. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει καταστεί σαφές ποιος πυροβόλησε τον εθελοντή αυτόν.
ησιμοποιεί πραγματικά πυρά για να «αμυνθεί».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ