Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ζάκυνθος:Ολλανδοί και Πολωνοί οι πρώτοι τουρίστες


Συντάκτης: Ημέρα τση Ζάκυθος

Οι πτήσεις του Απριλίου εγκαινίασαν, όπως κάθε χρόνο, την τουριστική σαιζόν, και στο νησί μας, αλλά με τον αριθμό των τουριστών φέτος να είναι μειωμένος κατά 65%, σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο.
Συγκεκριμένα, μέσα στον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν μόνο τρεις πτήσεις, μία από Ολλανδία και δύο από Πολωνία. Στην πτήση από Ολλανδία που έγινε στις 24 Απριλίου, ταξίδεψαν 138 επιβάτες ενώ με τις δύο πτήσεις από την Πολωνία, ήρθαν 323 επιβάτες. Συνολικά, λοιπόν, στο νησί μας, τον Απρίλιο έφτασαν 461 τουρίστες. Η τουριστική οικογένεια της Ζακύνθου ανέμενε με αγωνία τα επίσημα στοιχεία των αφίξεων πτήσεων τσάρτερ στον Κρατικό Αερολιμένα, κατά τον περασμένο μήνα, ως πρόκριμα για το επίπεδο, στο οποίο πρόκειται να κινηθεί η φετινή τουριστική σεζόν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Αεροδρομίου, το φετινό Απρίλιο προσγειώθηκαν 3 αεροσκάφη, τα οποία μετέφεραν 461 επιβάτες, ενώ οι αντίστοιχες αφίξεις του 2008 ήταν 10 αεροσκάφη και 1324 επιβάτες, που σημαίνει μείωση των επιβατών κατά 65%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκε καμιά άφιξη από Βέλγιο, ενώ μειωμένες κατά έξι, σε σχέση με το 2009, είναι αυτές από την Ολλανδία.

http://www.imerazante.gr