Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην Κεφαλονιά

2341ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Με την υπογραφή της ένταξης στο ΕΣΠΑ δύο μεγάλων έργων συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ σηματοδοτήθηκε η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κου Κ. Γεωργαλίδη στο Νομό Κεφαλονιάς. 
 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, συμμετείχε ο Βουλευτής του Νομού κ. Σπ. Μοσχόπουλος, οι Αντινομάρχες κυρία Α. Γαβριελάτου και κ. Θ. Γαλιατσάτος, ο Γενικός Γραμματέας της Ν. Α. κ. Γ. Κουμουνδούρος, ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Θ. Λιβιτσάνης, ο Πρόεδρος του Ν. Σ. κ. Ν. Βαλιανάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός καθώς και εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και της Περιφέρειας, Προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας και του Γραφείου Έρευνας και Τεχνολογίας της Νομαρχίας.α έργα που εντάχθηκαν είναι η αποκατάσταση της γέφυρας De Bosset προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ , όπως επίσης και το έργο λιμάνι του Πισσαετού, προϋπολογισμού 6.990.000 ευρώ.

Ο νέος Περιφερειάρχης δήλωσε πως τα δύο έργα θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και εντός των ημερών θα ενταχθεί και το έργο του Χάρακα ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενταχθούν και μια σειρά άλλων έργων όπως το Ειδικό σχολείο Περατάτων, η ύδρευση του Αργοστολίου, ύδρευση και η αποχέτευση του Δήμου Παλικής κ.α. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας υπογράμμισε πως στόχος του είναι η ισότιμη αντιμετώπιση των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και πως τα προβλήματα του ενός νησιού αποτελούν και προβλήματα του άλλου.

Ο Νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κος Διονύσης Γεωργάτος επέδωσε στον Περιφερειάρχη τρία υπομνήματα: μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρήζουν χρηματοδότησης, μελέτες που έχουν προγραμματιστεί με χρηματοδότηση της Νομαρχίας, ενώ το άλλο υπόμνημα αφορούσε παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη προς τις υπηρεσίες του για επίσπευση διαδικασιών έγκρισης έργων. Το τρίτο ήταν το κείμενο διαβούλευσης για το ΕΣΠΑ μαζί με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί ως σήμερα. Έθεσε επίσης το επιτακτικό θέμα της χρηματοδότησης κατασκευής των νέων σφαγείων της Κεφαλονιάς.

Τέλος, ο Νομάρχης με ιδιαίτερη ικανοποίηση ευχαρίστησε το Βουλευτή του Νομού για τις μέχρι σήμερα αποτελεσματικές προσπάθειες προετοιμασίας των έργων που σήμερα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, όπως επίσης και τους Υπουργούς κ.κ. Γερουλάνο και Κατσέλη, τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κυρία Μενδώνη, το Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδό, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το Δήμαρχο Αργοστολίου, τις υπηρεσίες της Νομαρχίας  και τη Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων για τον αποτελεσματικό συντονισμό που έφερε το σημερινό αποτέλεσμα.
 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, συμμετείχε ο Βουλευτής του Νομού κ. Σπ. Μοσχόπουλος, οι Αντινομάρχες κυρία Α. Γαβριελάτου και κ. Θ. Γαλιατσάτος, ο Γενικός Γραμματέας της Ν. Α. κ. Γ. Κουμουνδούρος, ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Θ. Λιβιτσάνης, ο Πρόεδρος του Ν. Σ. κ. Ν. Βαλιανάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός καθώς και εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και της Περιφέρειας, Προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας και του Γραφείου Έρευνας και Τεχνολογίας της Νομαρχίας.
 
 http://www.enimerosi.com