Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κέρκυρα: Συνεχίζεται η Κατάληψη των εργαζομένων στην ΕΑΣΚ


Δηλώσεις Μάνδηλα και Κουτσουπιά-Ανακοινώσεις απο το ΠΑΣΟΚ

 Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο του Ινστιτούτου Ελαίας στην οποία προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι στην ΕΑΣΚ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ΠΑΣΕΓΕΣ να αναθέσει το έργο ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2010 των αγροτών της Κέρκυρας στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του Αγρινίου.

Οι εργαζόμενοι καταλογίζουν ευθύνες για την ανάθεση του έργου στην οργάνωση του Αγρινίου στη Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, την Πολιτεία, καθώς και τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ένωσης του Αγρινίου και προσθέτουν ότι η απώλεια του έργου από την Ένωση της Κέρκυρας θα έχει ως συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας και τη μείωση του κύκλου εργασιών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Κέρκυρας
Την κατάληψη στηρίζει – με σημερινή ανακοίνωσή της - η Διοίκηση της Ένωσης η οποία έχει καταγγείλει την ΠΑΣΕΓΕΣ για την απόφασή της αυτή καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και την Ένωση του Αγρινίου.
«Η ΕΑΣ Αγρινίου ανέλαβε το έργο γιατί διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να φέρει σε πέρας την ενεργοποίηση των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2010 για το νομό της Κέρκυρας» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς. Ο κ. Κουτσουπιάς υποστήριξε πως η Ένωση της Κέρκυρας αδυνατεί να αναλάβει το έργο, επικαλούμενος τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τον Ιανουάριο με την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, την ολοκλήρωση του οποίου είχε αναλάβει μετά από εντολή της ΠΑΣΕΓΕΣ η Ένωση του Αγρινίου. Επίσης, ο κ. Κουτσουπιάς προσέθεσε πως έχει ζητήσει εγγράφως την συνεργασία της ΕΑΣΚ για την εκτέλεση του έργου χωρίς όμως ανταπόκριση.

Την έντονη διαμαρτυρία του για την ανάθεση του έργου ενεργοποίησης στην Ένωση του Αγρινίου εκφράζει ο Γραμματέας της Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, Μάκης Μπούκας.
«Καταγγέλλουμε ευθέως, ισχυρά και κατηγορηματικά την ΠΑΣΕΓΕΣ για την ενέργειά της να δώσει την εργολαβία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των Κερκυραίων αγροτών στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.
Με αυτή την ενέργεια, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ δίνει ανοήτως και μικρόψυχα την δυνατότητα στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Αγρινίου:
• να εισβάλλει στο Νομό μας και να αφαιρέσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από την Κερκυραϊκή αγορά,
• να στερήσει από λίγους νέους άνεργους Κερκυραίους να απασχοληθούν για μικρό χρονικό διάστημα,
• αλλά κυρίαρχα, να εξυπηρετήσει τώρα και στο μέλλον τους αγρότες μας.
Στο πρόσφατο παρελθόν ασκήσαμε κριτική στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας.
Στην δεδομένη περίπτωση στηρίζουμε και υποστηρίζουμε ισχυρά και ανυποχώρητα την θέση της Ένωσης και των εργαζομένων της, προκειμένου να διενεργήσει την εργολαβία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών μας». 

http://news.ert.gr