Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μπράουν:«Θα παραιτηθώ»




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος.


Ο ίδιος τόνισε ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που ήδη βρίσκονται σε συνομιλίες με τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον- το κόμμα του οποίου ήρθε πρώτο στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας-ζήτησαν να πραγματοποιηθούν συνομιλίες με τους Εργατικούς για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωποι των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είχαν καταλήξει σε συμφωνία-πλαίσιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε και ο ηγέτης των Φιλελευθέρων, Νικ Κλεγκ, το κόμμα του θα συμμετάσχει σε συνομιλίες με τους Εργατικούς.

Ο Κλεγκ αναδεικνύεται σε ρυθμιστή της πολιτικής κατάστασης στη Βρετανία, καθώς βρίσκεται μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων που όμως δεν μπορούν να συγκροτήσουν μόνα τους κυβέρνηση. Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών χαρακτήρισε την απόφαση του Μπράουν να παραιτηθεί «σημαντικό στοιχείο στην ομαλή μετάβαση προς μια σταθερή κυβέρνηση».

http://www.tanea.gr