Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Αλβανία: Επ' αόριστον η απεργία πείνας 22 βουλευτών της αντιπολίτευσης

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας και υποστηρικτές τους
 στην αυτοσχέδια σκηνή που έχει στηθεί έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο 
των Τιράνων 











 Την επ' αόριστον συνέχιση της απεργία πείνας που πραγματοποιούν εδώ και μέρες αποφάσισαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευση τουΣοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, ζητώντας την ενδελεχή διερεύνηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 28ης Ιουνίου.
Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας και υποστηρικτές τους στην αυτοσχέδια σκηνή που έχει στηθεί έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο των Τιράνων Οι 22 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατηγορούν την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα για αλλοίωση του αποτελέσματος των τελευταίων βουλευτικών εκλογών και ζητούν "δημοκρατία και διαφάνεια". Σε ανοικτή επιστολή τους προς τη διεθνή κοινότητα ζητούν "ενδελεχή και λεπτομερή διερεύνηση των εκλογών της 28ης Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος των καλπών και των ψηφοδελτίων".
Στην επιστολή αναφέρεται ότι αντιμέτωποι με την αντισυνταγματική άρνηση του δικαιώματος για διαφάνεια και έχοντας πλήρη επίγνωση του στόχου που έχουν θέσει υπέρ της δημοκρατίας και των μελλοντικών εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα, οι βουλευτές αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους, συνεχίζοντας επ' αόριστον την απεργία πείνας.

  http://www.enet.gr