Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας ζήτησε ο πρύτανης

http://s.enet.gr/resources/2010-07/19a-3-thumb-large.jpg

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας, ζήτησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί. Ζήτησε ακόμα την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο, ενώ χαρακτήρισε την κατάληψη «καθοδηγούμενη» και κατήγγειλε την κατάχρηση ασύλου.
«Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ακουστούν τα αιτήματά τους και πρέπει να τους ακούσουν οι αρμόδιοι φορείς», επεσήμανε ο κ. Πελεγρίνης, προσθέτοντας πως το μεταναστευτικό έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και πως «δεν πρόκειται να μείνει μόνο εδώ». «Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα, πρωτίστως όμως είναι ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής και αρμόδια γι΄αυτό είναι η πολιτεία», είπε. «Δίνουμε τέλος στην εκμετάλλευση του ασύλου για κάθε πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε.
Επίσης, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον Δήμαρχο Αθηναίων τον Γ. Καμίνη και την υφυπουργό Εργασίας Α. Νταλάρα σε σύσκεψη στο πανεπιστήμιο για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Τόνισε ότι πως οι πρυτανικές αρχές ουδέποτε έδειξαν ολιγωρία και πως άμεσα, μόλις δηλαδή έγινε γνωστό ότι επίκειται η άφιξη των μεταναστών, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές. Ακόμα, ανέφερε ότι τους μετανάστες επισκέφθηκαν γιατροί και όπως διαπιστώθηκε όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, πως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.
Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης επανέλαβε, ότι η μετάθεση ευθυνών από την πολιτεία στο Πανεπιστήμιο «απλά διευκολύνει τη μη λύση του προβλήματος».
Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο Μιχάλης Τσινισιζελής, κοσμήτορας της νομικής σχολής Αθηνών, είπε πως έγινε συζήτηση με τον πρύτανη και αποφασίστηκε να δοθεί ένα περιθώριο ώστε να αποχωρήσουν ειρηνικά από το πανεπιστήμιο.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου 250 μετανάστες, που συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία πείνας μαζί με άλλους 50 μετανάστες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έχουν καταλύσει στο κτίριο της Νομικής. 

TVXS