Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ομολογία - σοκ 17χρονου για τον φόνο ηλικιωμένου

Καταρρακωμένος εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου ο 17χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του

«Κλείστε με φυλακή να σωθώ και να ησυχάσω»... Η φράση αυτή από το στόμα ενός 17χρονου παιδιού, μόλις δέκα λεπτά αφότου κατέσφαξε έναν 85χρονο για λίγα ευρώ, σόκαρε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να ειδοποιηθούν καλά καλά για το αιματηρό συμβάν.

Καταρρακωμένος εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου ο 17χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του

Η τραγωδία με δύο θύματα -τον 85χρονο που χάθηκε τόσο άδικα, αλλά και τον αμούστακο φονιά του, που έχει χαθεί πολύ νωρίτερα, στον κόσμο της ανέχειας και των ναρκωτικών- παίχτηκε σε μια μονοκατοικία στην πόλη της Κορίνθου, γύρω στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης. Ο ανήλικος, ο οποίος είναι Ρομά και χρήστης ναρκωτικών, είδε την πόρτα του σπιτιού του 85χρονου συνταξιούχου ανοιχτή και θεώρησε καλή ευκαιρία να αρπάξει κάτι που αξίζει.
Εισβολή
Την ώρα εκείνη η σύζυγος του ηλικιωμένου έλειπε και ο ίδιος ήταν στο δωμάτιό του. Ξαφνικά άκουσε θόρυβο και βγήκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον επίδοξο κλέφτη.
Οπως είπε λίγο αργότερα ο 17χρονος, ο 85χρονος έβαλε τις φωνές και προσπάθησε να τον αρπάξει. Στον πανικό του ο ανήλικος άρπαξε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε τρεις φορές στο κορμί του ηλικιωμένου. Μια γειτόνισσα άκουσε τη φασαρία και έσπευσε να δει τι είχε συμβεί και βρήκε τον 85χρονο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Δέκα λεπτά μετά, ο 17χρονος Ρομά εμφανίστηκε καταρρακωμένος στο Τμήμα Ασφαλείας, όπου δήλωσε την πράξη του. Οπως δήλωσε, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών χαπιών, που είχε αγοράσει από άγνωστο άτομο στο Κιάτο.
  

ΕΘΝΟΣ