Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές χωρίς …Πρόγραμμα

http://www.ionianisia-region.com/backgrounds/map_en.gif
01/11/2010
Από μικρός θυμάμαι ότι ακόμα και στις εκλογές για την ανάδειξη Κοινοτικών Συμβουλίων, οι Συνδυασμοί πάντα μοίραζαν ένα Πρόγραμμα, με το σχεδιασμό τους για την διοίκηση του χωριού.
Φτάσαμε αισίως στο 2010, χρεωκοπήσαμε λόγω ανυπαρξίας σοβαρού σχεδιασμού και ελέγχων και μυαλό δεν βάλαμε. Οι εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι οι πιο σημαντικές που έχουμε ψηφίσει εδώ και δεκαετίες.
Είναι οι εκλογές που θα κρίνουν τον καλύτερο συνδυασμό και τον επικεφαλής του για να σχεδιάσουν εξ’ αρχής τα νησιά μας. Η νέα περιφερειακή αρχή θα πρέπει να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους το οικονομικό μοντέλο που ακολουθήσαμε απέτυχε και να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο πολιτικής, μία νέα αρχή. Μέσω νέου σχεδιασμού θα πρέπει να μας οδηγήσει σε πρότυπα βιώσιμων και αειφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε περαιτέρω οπισθοδρόμηση.
Για να χρηματοδοτήσει τις δράσεις που θα προσδιοριστούν, το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να τροποποιήσει το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, καθώς και υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα, σε διάστημα μόλις 6 μηνών. Οι όποιες αποφάσεις δηλαδή θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2011.
Συνεπώς θα περίμενε κανείς ότι Νοέμβριο του 2010 και μόλις 5 ημέρες προ των εκλογών, οι υποψήφιοι συνδυασμοί θα είχαν καταλήξει στο πρόγραμμά τους, τόσο για να προσελκύσουν την ψήφο των πολιτών, όσο και για να το εφαρμόσουν από τον Ιανουάριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο αποκαρδιωτικός πίνακας που ακολουθεί αφορά την έρευνά μου απόψε στις διευθύνσεις των συνδυασμών για να μελετήσω τα προγράμματά τους. 

Συνδυασμοί Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Επωνυμία Συνδυασμού
Επικεφαλής
Διεύθυνση Διαδικτύου
Πρόγραμμα
Νέα Ιόνιος Πολιτεία
Σπύρος Σπύρου
nea-ionios-politeia.gr
ΙΣΩΣ*
Επτανησιακή Αναγέννηση
Γιώργος Καλούδης
www.giorgoskaloudis.com
ΟΧΙ
Ιόνιο Αρχιπέλαγος
Ηλίας Μπεριάτος
www.beriatos.gr
ΝΑΙ
Λαϊκή Συσπείρωση
Θόδωρος Γουλής
lascorfu.wordpress.com
ΟΧΙ
ΑΝ.Α.Σ.Α.
Θόδωρος Γαλιατσάτος
www.thodoros.gr
ΟΧΙ
Αριστερή Κίνηση Ιονίου
Σωτήρης Βλάχος
aristeri-kinisi-ioniou.eu
ΟΧΙ
* παρατίθεται ένα κείμενο με διακήρυξη έργων, χωρίς όμως να αποτελεί πρόγραμμα διοίκησης

Θέλω πραγματικά να πιστεύω ότι είτε δεν πρόσεξα κάποιο σύνδεσμο για το πρόγραμμά τους, είτε αυτό δεν μου εμφανίστηκε στην οθόνη λόγω τεχνικού προβλήματος. Αξίζει πάντως να προσπαθήσετε και εσείς. Είμαστε όλοι ψηφοφόροι και εξίσου συνυπεύθυνοι για το μέλλον μας.

Ως αιρετός έχω μάθει να σέβομαι τους συμπολίτες μου εξ΄ ίσου προ και μετά των εκλογών. Επίσης θυμίζω ότι η Μαρία Ρεζάν έκανε ραδιοφωνική εκπομπή και δεν διαχειριζόταν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Σεβαστιανός Μεταλληνός
Δημοτικός Σύμβουλος Φαιάκων