Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Βαριές διώξεις για τους δύο νεαρούς

Βαριές διώξεις για τους δύο νεαρούς
 Για τρομοκρατικές πράξεις και επτά ακόμη αδικήματα -τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα- διώκονται οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στην οδό Ριζάρη στο Παγκράτι και απολογούνται στη 2η ειδική ανακρίτρια αύριο το πρωί.

Παρά το γεγονός ότι τους αποδίδεται κατηγορία και για τρομοκρατική οργάνωση, με βάση τα ευρήματα που διαθέτει η Εισαγγελία, η προχθεσινή ενέργεια δεν συνδέεται με τη δράση συγκεκριμένης οργάνωσης.
Χθες αργά το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για: Τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο από κοινού κατά συρροή, έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς που τελέστηκε με εκρηκτικά, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και άρνηση δήλωσης στοιχείων ταυτότητας.
Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα δεν απάντησαν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας περιέχονται καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και της ιδιοκτήτριας της εταιρείας courier, στα χέρια της οποίας εξερράγη το πακέτο.
Η γυναίκα φέρεται να δηλώνει στην κατάθεσή της ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί από ιατροδικαστή, καθώς δεν τραυματίστηκε, αλλά κάηκε λίγο στα δάχτυλα.

Εκκρεμούσε ένταλμα 
Παράλληλα με την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα και λίγο νωρίτερα, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, ο 22χρονος φοιτητής χημικού Π. Αργυρού, οδηγήθηκε στον εφέτη ανακριτή Κ. Μπαλτά, επειδή εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης, καθώς φέρεται εμπλεκόμενος στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Για την υπόθεση αυτή αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον εφέτη ανακριτή.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΝΕΑ

ΕΘΝΟΣ