Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

48ωρο στοπ στις αποστολές δεμάτων - επιστολών από την Αθήνα

Σταματά για 48 ώρες, μετά από σχετική απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η αποστολή επιστολών και δεμάτων από τα ελληνικά αεροδρόμια.
 
Προηγήθηκαν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετά από τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων στις εγκαταστάσεις του τομέα εμπορευματικών μεταφορών.

Αργά το βράδυ αεροσκάφος της εταιρείας μεταφορών ΤΝΤ που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με τελικό προορισμό ένα από τα μεγάλα κέντρα διαχείρισης εμπορευμάτων στη Λυόν της Γαλλίας και ενδιάμεσους σταθμούς το Μιλάνο και το Παρίσι, προσγειώθηκε εκτάκτως στην Μπολόνια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το αεροσκάφος μετέφερε ταχυδρομικά αντικείμενα με φερόμενο παραλήπτη τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και φερόμενο ως αποστολέα τον Ανδ. Λυκουρέντζο, γραμματέα της Ν.Δ. Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται πηγές της ιταλικής Αστυνομίας το ύποπτο δέμα πήρε φωτιά κατά τον έλεγχό του από τις Αρχές στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, το οποίο από τη στιγμή της προσγείωσης του αεροσκάφους της ΤΝΤ παρέμενε κλειστό για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα στη διάρκεια της Τρίτης είχε προηγηθεί ο εντοπισμός πακέτων με εκρηκτικά σε πρεσβείες της Αθήνας

Το απόγευμα ύποπτο αντικείμενο που είχε ταχυδρομηθεί από την Αθήνα εντοπίστηκε και στο γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ