Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Εξελίξεις και αδιέξοδα στο ΠΑΣΟΚ, στα Ιόνια Νησιά

 

http://www.enimerosi.com/images/stories/230507--__3-resized-60.jpgΗ ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καλούδη
Σήμερα το μεσημέρι ο Προεδρεύων της χθεσινής συνέλευσης, Κ. Βλάσσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξαγγέλλεται οριστικά η κάθοδος Καλούδη στις Περιφερειακές εκλογές. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:



"Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι, Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι,
Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός, Ιθάκη, Κεφαλλονιά,
Ζάκυνθος, Στροφάδες

Άμεση και μαζική ήταν η προσέλευση των πολιτών στο κάλεσμα του Γιώργου Καλούδη χθές το βράδυ (Παρασκευή) 10-9-2010 στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας για συζήτηση ενόψη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
 
Πολίτες, Νεολαίοι,Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Αντινομάρχες, Πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων, εκπρόσωποι των συνεταιρισμών, όλος σχεδόν ο στελεχιακός κορμός του ΠΑΣΟΚ ( πρώην Γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών,μέλη Περιφερειακής και Νομαρχιακής Επιροπής, πρόεδρος ΑΜΕΑ, υποψήφιοι βουλευτές κομμάτων, μαζικά στελέχη του πολιτιστικού και του αθλητικού κινήματος).
 
Οι ομιλητές εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της Ιόνιας νησιωτικής περιφέρειας, για την κρίση σε όλα τα επίπεδα που πλήττει το εισόδημά τους σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και το γεγονός ότι σε όλα τα νησιά μας παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα της εγκατάλειψης, της μείωσης του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής.

Από όλους τους ομιλητές διαπιστώθηκε η έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών, η έλλειψη κάθε διαδικασίας, για την επιλογή των προσώπων που θα ηγηθούν της δημοκρατικής παράταξης.

Διαπιστώθηκε ότι ακόμη και σήμερα το μακρύ χέρι του αθηνοκεντρικού πολιτικού συστήματος επιβάλλει ερήμην του λαού, κόντρα στις επιθυμίες των πολιτών, τους αρεστούς του, υποτάσσοντας τις ζωντανές δυνάμεις των νησιών μας.

Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι δεν πρέπει να επιβάλλονται από την Αθήνα αλλά να είναι λαογέννητοι.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη οι Επτανήσιοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να πάρουν τις τύχες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στα χέρια τους, μέσα από ένα ανοιχτό ενωτικό ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής για την ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας των νησιών μας.

Αποφασίστηκε η στήριξη στον Γιώργο Καλούδη ως επικεφαλής-υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ένα καταξιωμένο επιστήμονα, δικηγόρο Α.Π. και Σ.τ.Ε., που αναδείχθηκε μέσα από πολύχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, έντιμο, αδέκαστο, ικανό, αποτελεσματικό, με όραμα και στόχους, με γνώση των προβλημάτων των νησιών μας από προηγούμενη πετυχημένη πολιτική του θητεία και προσφορά σε επίπεδο Ιονίων Νήσων, με γνώση των αναγκαίων ισορροπιών και των εφαρμοστέων πολιτικών.
 
Θα αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και θα γεφυρώσουμε τις αντιθέσεις μας, μέσα από τις νησιωτικές πολιτικές και τη διεκδίκηση για τα Επτάνησα αυτών που τους ανήκουν.
 
Συγκροτήθηκε προσωρινή οργανωτική επιτροπή για τις πρώτες επαφές με τα άλλα νησιά μας, οπότε και θα λάβει την οριστική της μορφή με εκπροσώπους όλων των νησιών των Επτανήσων".