Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Wikileaks: Η Μέρκελ καθυστέρησε με δόλο τη βοήθεια στην Ελλάδα και άλλα ενδιαφέροντα...

wikileaksEγγραφο του Wikileaks που δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει την άγνοια και τις λανθασμένες εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010.
Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι από τις σημειώσεις του τότε αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο Philip D. Murphy, οι οποίες αναφέρονται στις ημέρες πριν και μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Φεβρουάριο του 2010.
Πριν από τη σύνοδο, γράφει ο αμερικανός διπλωμάτης, έγιναν πολλές συζητήσεις στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης για την κατάσταση στην Ελλάδα. Το μοναδικό αποτέλεσμα τους, προσθέτει, ήταν η απόφαση του Βερολίνου να αποσιωπήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επικείμενη ελληνική καταστροφή έναντι των γερμανών πολιτών.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μια ιστορική ομιλία: Πως ο Ανδρέας Παπανδρέου προέβλεψε με ακρίβεια την κρίση στη Ευρωζώνη

ANDREAS_1
1992. Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον Ανδρέα Παπανδρέου στα έδρανα της Αντιπολίτευσης. Στη Βουλή διεξάγεται μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις εκείνης της εποχής. Η κύρωση της συνθήκης του Μάαστριχτ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με μία βαρυσήμαντη ομιλία στη Βουλή προειδοποιεί ότι το κόστος προσαρμογής της Ελλάδας στη ευρωπαική πραγματικότητα θα είναι υψηλό  και με τεράστιες δυσκολίες. Με την μεγάλη  εμπειρία του σε θέματα οικονομίας και γεωπολιτικής, ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού αναλύει και προβλέπει, είκοσι χρόνια πριν, την εξέλιξη της κρίσης και τα αδιέξοδα που βιώνει η Ευρώπη σήμερα. Μια ομιλία δραματικά επικαιρη . Παρακάτω παρατίθεται η ομιλία του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Στροφή 180 μοιρών ή τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου...




Με δεδομένη την οριακή πλειοψηφία των 152 βουλευτών, μετά την ανεξαρτητοποίηση και της Μιλένας Αποστολάκη, η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε θαύματα. Την ερχόμενη Παρασκευή δύσκολα θα μπορέσει να εξασφαλίσει την αναγκαία ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας. 

Εκτός και αν ο ΓΑΠ έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει πολιτική στροφή 180 μοιρών, συνειδητοποιώντας επιτέλους πως η πολιτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οδηγεί σε καταστροφή την Ελλάδα.