Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αγριο ξύλο, προληπτικό!

ΩΜΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ • ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΟΜΠ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Με προληπτικό ξύλο υποδέχτηκαν οι διμοιρίες ΜΑΤ χιλιάδες πολίτες, που πήγαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας οργισμένοι «Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους». Ακαμπτη η Αστυνομία, τους πετούσε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και τους χτυπούσε με κλομπ, ακόμα και τη στιγμή που κατέβαιναν τρέχοντας τα μαρμάρινα σκαλοπάτια.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ΟΛΚΕ ζήτησε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Καταγγελίες για αδιαφανείς αναθέσεις έργων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Στάλια

Μεγάλο το ενδιαφέρον απο όλα τα εθνικά ΜΜΕ

 

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τις καταγγελίες επτά πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σπ. Στάλια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείο την Τετάρτη εστάλη επιστολή των επτά μελών στην οποία υπέβαλλαν την παραίτηση τους κάνοντας λόγο για αδιαφανείς αναθέσεις έργων από τον κ.Στάλια.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τρομακτικά σενάρια για την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Άντρη Δανιήλ

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHXrEJnbo6xN3kkzgxyQlJ7MF5QQnu05r2oj0KiwS6Pc6UwiKm
Η στρατιωτική πηγή πληροφοριών του Ισράηλ DEBKAfiles προβαίνει σε μια ανάλυση σοκ της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις σχεσεις Τουρκίας - Ισραήλ. Η ανάλυση φέρει τον τίτλο "Έρχεται πόλεμος. Η Τουρκία, χειρότερη από το Ιράν".

Όπως αναφέρεται λοιπόν στην ανάλυση, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αυτή την εβδομάδα κάνει βήματα προς μια ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ, όχι για το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά επειδή εποφθαλμιά τις πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου.

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ



http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/5/9/342859/turkey_israel_cyprus.jpg
Του Δημήτρη Μπεκιάρη
(RIEAS Αναλυτής)

Copyright: www.rieas.gr


H άσκηση από την Κυπριακή Δημοκρατία του αυτονόητου δικαιώματος εξόρυξης του φυσικού της πλούτου, αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο μιας Τουρκίας, η οποία ανεξάρτητα από το αν στην πολιτική ηγεσία βρίσκονται οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές ή οι Κεμαλιστές, εμφανίζεται πάντοτε ως επιθετικός και, τελικά, ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Προ των πυλών σύγκρουση στη Μεσόγειο

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQETrelHe5uKM2YORfX2IDiKK0xCrMrduFyxoTtTvw9bUl6L4T0PA Από την πολιτική των μηδενικών προβλημάτων φθάσαμε στις απειλές του Ισραήλ 
και της Κύπρου.Οι λεονταρισμοί, όμως, του κ. Μπαγίς και του κ. Νταβούτογλου δεν πείθουν κανέναν, ακόμα και τους Τούρκους πολίτες.Η απέλαση του Πρεσβευτή του Ισραήλ και η διακοπή της στρατηγικής συνεργασίας με το Τελ-Αβίβ χαρακτηρίστηκαν «κούφια λόγια» από την εφημερίδα Γενιτσάγ.Αλλά και η κάθοδος του τουρκικού Στόλου για περιπολίες στη Μεσόγειο προκάλεσαν θυμηδία στο Ισραήλ.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δώστε μια ευκαιρία στον Μαρξ να σώσει την παγκόσμια οικονομία

ussrΟι σχεδιαστές πολιτικής που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τον πανικό των αγορών, τις διαμαρτυρίες του κόσμου και όλα τα άλλα προβλήματα που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία, καλά θα έκαναν να επιστρέψουν στα γραπτά ενός οικονομολόγου που πέθανε πριν πολλά - πολλά χρόνια: του Καρλ Μαρξ. Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσουν ότι αντιμετωπίζουν μια κρίση του καπιταλισμού από αυτές που συμβαίνουν μια φορά στη ζωή του ανθρώπου, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι θα είναι για να βρουν διέξοδο.
Το πνεύμα του Μαρξ βγαίνει από το μνήμα του μέσα στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση που την ακολούθησε. Η ευφυής ανάλυση του καπιταλισμού από τον Γερμανό φιλόσοφο μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, αλλά η σημερινή παγκόσμια οικονομία εμφανίζει παράξενες ομοιότητες με τις συνθήκες που εκείνος προέβλεπε.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή



Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων. Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ΄αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές στιγμές του.